Neuburg s trochou Veltlínského zeleného macerovaný sedm dní na slupkách, následně zrající osm měsíců v betonovém vajíčku a velkém sudu.
Tóny zralých jablek, citrónu a koření. V chuti máslová hruška, limetka a slanost.
Detailní popis produktu
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pro Markuse jsou zásadní dvě odrůdy Frankovka a Neuburger. Na jedné straně mělké a výhřevné Neziderské jezero a na straně druhé Leitha, nízké pohoří, které je zakončením Alp. Markus převzal vinařství před 10 lety. Rodina Altenburgerů však obhospodařuje půdu v Joisu již od 16. století. Na čistě výrobu vína přišli až na začátku 21. století. Bylo to spíš čůčo pro cyklisty. Markus radikálně obrátil. Břidlice a vápenec - zásadní poloha Leithaberg - pikantní, minerální, pitelná vína vibrující energií s nízkým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání.