Frankovka z Gritschenbergu. Zraní 24 měsiců v 500 litrových dubových sudech.
Intenzivní bylinné koření ve vůni, ostružinový džemu, kouř, zralé švestky, pomerančová kůra. Elegantní, velká svěžest z křídové půdy, diskrétní použití dřeva.
Detailní popis produktu
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pro Markuse jsou zásadní dvě odrůdy Frankovka a Neuburger. Na jedné straně mělké a výhřevné Neziderské jezero a na straně druhé Leitha, nízké pohoří, které je zakončením Alp. Markus převzal vinařství před 10 lety. Rodina Altenburgerů však obhospodařuje půdu v Joisu již od 16. století. Na čistě výrobu vína přišli až na začátku 21. století. Bylo to spíš čůčo pro cyklisty. Markus radikálně obrátil. Břidlice a vápenec - zásadní poloha Leithaberg - pikantní, minerální, pitelná vína vibrující energií s nízkým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání.