Expresivní cuvée dvou nejvíce typických bílých jurských odrůd. Chardonnay a Savagnin. Bohaté, svěží a komplexní.
Společná fermentace Chardonnay (2/3) a Savagninu (1/3) z polohy Petit Curoulet kousek od městečka Arbois, kde dominuje modrá opuka. Zrálo 18 měsíců ve velkých sudech za každotýdenního dolévání - tedy metodou ouillé. Vysledek je veskrze Jurský s důrazem na pitelnost, kyselinu a zakomponované tóny dubového sudu. Savagnin je odrůda typická pro tento region, ale historicky se pěstoval třeba i v okolí Prahy, již za vlády Karla IV. Jeho synonymu je Tramín Bílý a oproti svému slavnějšímu příbuznému Tramínu Červenému má výrazně nižší aromatiku, ale zachovává si plnost a kulatost, čímž výborně doplní místní Chardonnay, které je bohatší na kyseliny, díky místnímu opukovému podloží.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.